Ny huvudägare i Redbet

2007-01-19

Ladda ner PDF
Niklas Braathen ny huvudägare i Redbet

Redbet Holding AB (publ) (”Redbet”) har idag informerats om att Niklas Braathen inträtt som ny huvudägare i Redbet. Niklas Braathen har idag den 19 januari förvärvat 208 556 aktier i Redbet. Säljarna är några av Redbets grundare; Johan Zetterberg 20 000 aktier, Joel Jacobsson 20 000 aktier, Eric Leijonhufvud 20 000 aktier samt Ola Höglund 138 556 aktier. Niklas Braathen kommer efter förvärvet att äga 312 840 aktier motsvarande 20.4 procent av Redbets totala aktiekapital och röstetal. Niklas Braathen har ett mångårigt förflutet inom spelbranschen och är idag bland annat även en av huvudägarna i den lettiska sportsbetting operatören Teletoto Ltd, som driver verksamhet under varumärket Optibet och är den enda licensierade bookmakern i Lettland.

Niklas Braathen är grundare till och förutvarande huvudägare i Baltic Gaming A/S, Lettlands näst största speloperatör och Nordic Gaming A/S, en estnisk speloperatör. Dessa bolag förvärvades i december 2005 av Olympic Entertainment Group, noterat på Tallinnbörsen.

Detta är mycket positivt för Redbet med en ny stark huvudägare som kan tillföra Redbet ytterligare kompetens inom branschen för Casino och sportspel. Niklas har en mångårig gedigen erfarenhet från etablering och drift av spelverksamheter på ett antal geografiska marknader som nu kommer Redbet tillgodo säger Jonas Sundvall, VD Redbet Holding AB.

Redbet har informerats om att Mangold Fondkommission har lämnat skriftligt medgivande till affären som innebär ett avsteg från den överenskommelse där grundarna åtog sig att inte sälja sina aktier inom en period av tolv månader efter listningen på First North. Mangold Fondkommission anser bl.a. att möjligheten för Redbet att få en erfaren kompetent huvudägare samt att den nya huvudaktieägaren åtagit sig att ingå motsvarande överenskommelse med Mangold att inte sälja sina aktier medför att sådana särskilda skäl föreligger som gör att Mangold kan medge undantag från överenskommelsen.

Prenumerera på våra utskick